DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Toto Wolff is átesett a koronavíruson

Újabb fontos F1-es személyiséget ért utol a járvány: a Mercedes csapatvezetőjének tesztje is pozitív lett. Az osztrák azóta letöltötte karanténját és gyógyultnak minősül.

A 49 éves Wolff Covid-19-cel való megbetegedését nem övezte olyan nagy nyilvánosság, mint az a pilóták esetében megszokott, akiknek pozitív tesztjéről egy-két napon belül közleményt adnak ki: a csapatvezető az osztrák ORF-nek árulta el, hogy megfertőződött a vírussal. Wolff elmondta, tünetmentes volt, ezért a teszt után csak a kötelező karanténidőt kellett letöltenie.

„Azt terveztük, hogy töltünk pár napot Kitzbühelben, de a semmiből pozitív lett a koronavírustesztem. Tíz napot voltunk karanténban, de szerencsére semmiféle tünet nem jelentkezett. Mostanra kiszabadultunk a karanténból, így újra a Formula-1-re fókuszálhatunk” – idézi a GPBlog Wolffot.



Toto Wolff a harmadik csapatfőnök (vagy tulajdonos), aki elkapta a koronavírust: a Racing Point-vezér Lawrence Stroll, valamint a Williams-csapatvezető Simon Roberts is átesett a betegségen. A Pirelli F1-es főnöke, Mario Isola ugyancsak megfertőződött. A versenyzők közül öten estek át a Covid-19-en, Sergio Perez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Lando Norris és Charles Leclerc. A 2020-as szezon során csupán 78 fertőzöttet találtak a Formula-1-es paddockon belül az állandó tesztelés során, ennek tükrében kiemelkedő a versenyzők és vezetők körében történt pozitív esetek száma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: