DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Kíváncsi vagyok, ki a legalkalmazkodóbb

Bár a tesztlehetőségek eléggé korlátozottak az idei világbajnokság előtt, Sergio Perez máris kipróbálhatta a Red Bull autóját, igaz csak a szimulátorban. Kíváncsi, ki alkalmazkodik leghamarabb.

Sergio Perez mellett több másik pilóta is csapatot vált, vagy éppen újoncként érkezik a Formula-1-be, így számukra különösen nehézzé teheti a beilleszkedést, hogy a 2021-es szezont mindössze egy másfél napos teszt előzi meg.

Ugyanakkor a mexikói már megjáratta a Red Bull autóját a szimulátorban, így már van valami elképzelése arról, milyen is lehet a pályán az energiaitalosok autója. Miközben ő is a kevés tesztlehetőségről beszélt, kifejtette azt is, hogy kíváncsi, ki alkalmazkodik legjobban az új csapatához.



„Sokkal másabb idén a felkészülés, miután egy új csapathoz kerültem, hiszen időbe telik amíg ezt a sok új dolgot megtanulom. Egyre jobb és jobb leszek a csapat kiismerésében és abban, hogy megértsem, mire is van szükségem pontosan” – olvashatók Perez szavai a GP Fans oldalán.

„Nagyon komolyan készülök az előttünk álló szezonra, már jó időt eltöltöttem a mérnökeimmel együtt, ami nagy segítség számomra, hogy könnyebben menjenek a dolgok és a szimulátort is használtam pár napig.”

„Már van elképzelésem arról, milyen lehet az autó, de most azokat az időket éljük, mikor semmi sem jön könnyen, így hamar fel kell vennem a ritmust, hogy az autó szintjére érjek. A teszt idén mindössze másfél napos lesz, ami nagyon kevés, de ez mindenki számára egyforma.”

„Sokan új csapathoz kerültek, így kíváncsian várom, ki alkalmazkodik leggyorsabban az új autóhoz és csapathoz. Számomra például egyből jól is jön, hogy Bahreinben lesz a teszt, aztán az első verseny is, mivel így egyből látszódik majd, mennyit gyorsultam. Kívülről ez nem tűnhet olyan fontosnak, de nekem nagyon is az lesz.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: