DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Ha rajtam múlik, világbajnokok leszünk

A mexikói Sergio Perez először adott hosszabb interjút a Red Bull pilótájaként. Beszélt a világbajnoki címről, a Mercedesről és arról az óriási kihívásról, hogy Max Verstappen lesz a csapattársa.

Sergio Perez korábban még sosem fordult meg tizenegy szezont felölelő pályafutása során olyan csapatnál, amely a konstruktőri negyedik helynél előrébb végzett volna, így ő maga is tudja, mekkora lehetőség kapujában áll most, hogy a Red Bull leigazolta őt.

„Egész karrierem alatt arra vártam, hogy lehetőséget kapjak egy topcsapatnál. Végre ez a pillanat is eljött, és úgy gondolom, hogy épp a legjobbkor” – olvashatók a futamgyőztes mexikói szavai a Sky Sports-on.



„Mindig tövig nyomom a gázt, tavaly pedig végre volt egy olyan autóm, amivel kicsit többet is megvillanthattam a tehetségemből, de a legfontosabb pillanat most érkezett el számomra. Mindenkit biztosíthatok, hogy idén túlteljesítek majd. Ha olyan autónk lesz, amivel megnyerhetjük a világbajnokságot, meg is fogjuk nyerni. Ha az autónk csak a harmadik helyre lesz jó, akkor másodikként fogunk végezni a konstruktőrök közt.”

„Számomra nagy kihívás lesz Max ellen versenyezni, mivel mind tudjuk, mennyire gyors, mennyivel érettebb lett az elmúlt években és mára már egy teljesértékű pilóta. Egyértelműen a legjobbak egyike és az egyik leggyorsabb, ha nem a leggyorsabb. Óriási kihívás lesz.”

„Összességében, ő már jó ideje itt van, tudja, mire számíthat az autótól, én pedig már alig várom a közös munkát, hogy előrébb segítsük a csapatot. Közelebb kell kerülnünk a Mercedeshez és mindkét autóval előttük végeznünk” – tette hozzá Perez. „Csak egy kicsi változásra van szükség, hogy borítsuk a papírformát, a mérnökök pedig nagyon keményen dolgoznak egész télen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: