DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez elszántságát méltatta új főnöke

Christian Horner szerint egyáltalán nem véletlen, hogy a mexikói pilóta évről évre középszerű autókkal szerzett dobogós helyezéseket, hiszen a rendíthetetlensége példás. Elmondta, emellett miért járt jól vele a Red Bull.

2020 végén egy olyan lépésre szánta el magát a Red Bull Formula-1-es istállója, amire több, mint egy évtizede nem volt példa: a saját akadémistái helyett egy külsőst, Sergio Perezt igazolta le pilótájának. A mexikói tempója, tapasztalata és rendíthetetlen természete mellett az is érvként szólt, hogy latin-amerikai származásának köszönhetően tőkeerős helyi támogatókkal és egy óriási szurkolóbázissal rendelkezik. Erről Christian Horner csapatfőnök nyilatkozott a holland Racing News 365-nek, amit a PlanetF1 idézett.

EqmsJC_W8AE_jqq



„A bejelentését övező érdeklődés nagyobb volt, mint amit a Red Bullnál valaha tapasztaltam. Nagyszerű, hogy a Formula-1 ennyire népszerű, de nyilván több közösségi médiaplatform áll rendelkezésünkre, mint néhány évvel ezelőtt. Latin-Amerika felől jelentősen megnőtt az érdeklődés, ami jó a Formula-1-nek.”

Hornernek már 2007 környékén feltűnt Perez elszántsága, ami azóta „a védjegyévé vált”. „Még mindig emlékszem a Formula-3-as időszakára. Nagyszerű munkát végzett, többek között Monzában is futamot nyert. Lenyűgöző volt. Adrian Fernandezzel [egykori autóversenyző] dolgozott, és Carlos Slim [milliárdos üzletember] is közel állt hozzá. Az első GP2-es évében a futamai erősebbek voltak az időmérőinél. Elszánt volt, soha nem adta fel. Olyan volt, mint egy kölyökkutya a csontjával. Versenyzés szempontjából ez a védjegyévé vált, így nem meglepő, hogy középszerű autókkal ért el dobogós helyezéseket” – fogalmazott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: