DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Norris-szerű” kapcsolatot akar Sainz

Carlos Sainz remekül érezte magát a McLarennél Lando Norrisszal és ugyanilyen kapcsolatokat szeretne magának a jövőben - szerinte ez megkönnyíti a csapat dolgát is, jelen esetben a Ferrarinál.

Carlos Sainz remek kapcsolatot ápolt a McLarennél csapattársával, Lando Norrisszal, a sok poénkodás mellett is jó viszony alakult ki közöttük az elmúlt két év során. Persze Norrisszal nem nehéz jól kijönni, de Sainz azt reméli, hogy Charles Leclerc-rel is meglesz az ehhez hasonló kapcsolat a Ferrarinál - igaz, korábban azt azért mindenki elismerte, hogy amint a világbajnoki címért zajlik a harc egy csapaton belül, az megváltoztatja a dolgokat...

"Nyilván egyrészt nehéz volt, mert Lando is nagyon gyors pilóta, de mégis élvezetes, hogy bármelyikünk is volt szomorú mondjuk egy időmérő, vagy egy futam után, mert kikapott a másiktól, ugyanúgy odamentünk egymáshoz és nyíltan, őszintén beszéltünk, nem rejtegettünk a másik elől semmit. Gratuláltunk egymásnak, tiszteltük egymás munkáját. Szerintem ez különleges kapcsolat és ilyet szeretnék a jövőben is" - idézi Sainz szavait az Autosport.

sanyika_1



"Ettől az egész munkakörnyezet és a komplett csapat dolga egyszerűbb lesz, kisebb lesz a nyomás. Egy ilyen helyzet mindenki más dolgát is megkönnyíti és a csapat sokkal gyorsabban tud előrehaladni, továbblépni" - mondta a spanyol, aki nem tagadta, hogy beszélt Leclerc-rel a Ferrarinál lévő feszültségekről, hiszen Sebastian Vettel távozása nem sikerült éppen szépre.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem beszéltem Charles-lal, nyilván igen, nyilván odafigyeltem arra, hogy mi történik a csapatnál, de amíg valaki nem lesz belsős, addig elég nehéz megérteni, hogy mi történik, hogy milyen folyamatok zajlanak. A Charles-lal való kapcsolatom igazából nagyon jó, arra számítok, hogy jól kijövünk majd egymással a jövőben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: