DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Domenicali: Sosem volt ennyire erős a mezőny

Rendkívüli versenyzők játszanak főszerepet a Formula-1-ben, véli a sportág új vezérigazgatója. Felkészült tehetségek érkeznek az utánpótlás szintjeiről, akik jól tudják, az F1 kommunikációs felület is.

Átvette a kormányt a Formula-1 új vezére, az egykori Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali. Az olasz méltatta a mezőny színvonalát, ahol megtalálhatók sokszoros bajnokok – Lewis Hamilton és Sebastian Vettel –, valamint rendkívül tehetséges fiatal kihívók – mindenekelőtt Max Verstappen, továbbá Charles Leclerc, Charles Sainz és a többiek – egyaránt.

„A bajnokságban igaz volt az utóbbi években és igaz lesz az elkövetkező sok évben, hogy a főszereplők igazán rendkívüliek. El kell mondanom, nagyon elégedetté tesz, amit az elmúlt években láttam, mivel a Formula-4-es szinttől fogva felépített piramis hozza a várt eredményeket” – mondta az olasz Skynak interjút adó Domenicali. Az F1 vezérizgatója sajátjának is érezheti az utánpótlásrendszer sikerét, hiszen korábban az FIA együléses bizottságát vezette.



„Azt hiszem, korábban még sosem volt ennyire erős, fiatal és dinamikus versenyzői csapatunk, akik érzik a felelősséget, hogy nem csupán a bajnokság főszereplőinek kell lenniük, hanem a Formula-1 hirdetőinek és nagyköveteinek is” – emelte ki Domenicali. „Ők értik, hogy a Formula-1 kommunikációs platform is lehet, amelyen keresztül nem csupán sportkérdésekről lehet beszélni, hanem ügyekről és értékekről is. A tavalyi évben például az F1-ben fontos téma volt a sokszínűség, ami bemutatta, hogy nem kell politikai felület ahhoz, hogy fontos értékeket hirdessünk.”

Ezt az erős 2021-es mezőnyt azért övezi egy hatalmas kérdőjel, Lewis Hamilton függőben levő szerződése a Mercedesszel. Maga Domenicali ismerte el egy korábbi interjúban, hogy ő sem teljesen biztos Hamilton maradásában. „A karácsonyi időszakban beszéltünk. Készülődik, de nem árulta el, hogy alá fogja-e írni vagy sem a hosszabbítását a Mercedesszel” – mondta el az új F1-vezér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: