DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Mégsem cseréli le a Ferrarit az egykori Sauber

Egyes spekulációk szerint az Alfa Romeo távozásával a svájci székhelyű, korábban Sauberként ismert F1-es alakulat 2022-től nevet és motorszállítót is váltott volna, ám a legfrissebb hírek ennek részben ellentmondanak.

A sokak emlékezetében csak Sauberként létező Formula-1-es istálló 2010 óta a Ferrari motorpartnere, 2019 óta pedig az Alfa Romeo gyári csapataként vesz részt a száguldó cirkuszban. A Ferrarival és az Alfa Romeóval kötött egyezségük idén év végén érvényét veszíti, és felmerültek olyan híresztelések, melyek szerint az alakulat egy csapásra akár a Renault partnerévé is válhatna. Erről a világon elsők között a formula.hu számolt be a november 2-án megjelent podcast-adásban.

alfa-detail-2020



A Formula-1-ben azonban nemcsak a pályán, azon kívül is gyorsan zajlik az élet. A Motorsport úgy értesült, a svájci csapat mégis megegyezett a Ferrarival, így a két fél 2025-ig folytatja az együttműködést. A papírokat még nem írták alá, a 2022-es autó tervezése során azonban a maranellói erőforrás és sebességváltó specifikációit vették figyelembe, ami kétségkívül alátámasztja a sajtóértesülést.

A csapat névadó szponzora kapcsán több a kérdőjel. Az Alfa Romeo tulajdonosa, a Fiat Chrysler nemrégiben egyesült a PSA-val, és egyelőre nem tudni, a Stellantis nevet kapó új cégóriás tulajdonosi köre mit tervez az olasz márkával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: