DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Túl fogok teljesíteni a Red Bullnál!

Élete nagy lehetőségének nevezte az új csapata színeiben adott első interjúja során a mexikói, hogy végre egy élistállónál szerepelhet: tudja, hogy most rajta a sor, hogy éljen is ezzel.

A napokban először járt a Red Bull főhadiszállásán Sergio Perez, s ha már így tett, be is öltözött új szerelésébe, valamint az üléspróbát is megejtették. Végül, de nem utolsósorban pedig az első Red Bull-os interjúját is megejtette a tavalyi Szahíri Nagydíjon első győzelmét arató pilóta, aki nagyrészt persze arról beszélt az energiaitalosok videójában, hogy valóra vált álomként éli meg, hogy a Milton Keynes-i gárdánál, többek között Adrian Newey-val dolgozhat együtt.

„Korábban senki sem adott lehetőséget nekem, hogy nagycsapatnál szerepeljek. Roppant keményen dolgoztam ezért több mint 15 éven át. Úgy gondolom, a megfelelő időben jött ez a lehetőség, készen állok rá, és két kézzel fogom megragadni. Remélem, sokszor fogjuk hallani idén a mexikói himnuszt!” – fogalmazott Perez, aki erős szezonnal hálálná meg Dietrich Mateschitzéknek és Christian Horneréknek a bizalmat. A célok kapcsán nem is volt túl visszafogott a mexikói:

„Mindig a maximumon nyomom, tavaly pedig végre olyan autóm volt, amellyel végre többet mutathattam, és az emberek is látták, hogy mire vagyok képes, de ez a mostani a nagy lehetőség számomra. Minden szempontból a következő szintre kell lépnem, és úgy vélem, készen is állok erre. Az egyetlen dolog, ami hiányzott eddig, az a lehetőség. Most ezt meg is kaptam, így rajtam áll, hogy élni is tudok-e vele. Biztosra fogok menni, hogy túlteljesítsek. Ha olyan autónk lesz, amely képes világbajnoki címet nyerni, akkor biztosra fogok menni, hogy meg is nyerjük. Ha pedig nem, és csak olyan autónk lesz, amely a harmadik helyre elegendő, akkor pedig elérem, hogy a második helyen végezzünk.”

Perez persze nem győzte dicsérni a Red Bull által nyújtott lehetőségeket: „Amikor megérkezel ide, egyből látod, miért voltak eddig olyan sikeresek: az infrastruktúra, a fejlesztések és a hozzáértő emberek, akikkel rendelkeznek. Teljesen más ez a csapat, mint amelyekkel eddig dolgoztam. Olyan ez, mint amikor egy kutya új családhoz kerül, de el kell mondanom, hogy máris elkezdtem kényelmesen érezni magam itt. Fantasztikus csapatról van szó, nagyon egységesek, és már látom, hogy sok móka vár ránk.”

A Racing Pointól érkező rutinos versenyző azt is elmondta, ő mit adhat a csapatnak: „Rengeteg tapasztalatot és tudást hozhatok. Különböző csapatoknál és különböző korszakokban szerepeltem ebben a sportban, és úgy gondolom, tudom, mire van szükségem magamtól. De azt is érzem, hogy bizonyos területeken hajthatom előre a csapatot azzal, hogy beszélünk, és szerintem ismerjük az irányt. Nyilván meg kell várnom, amíg vezethetem az autót, de már most van néhány ötletünk, amelyet megosztottunk a csapattal, amelyekkel remélhetőleg javulhat a teljesítményünk a pályán.”

Pereznek csapaton belül Max Verstappennel kell majd megküzdenie, a még mindig fiatal hollandról így beszélt az új igazolás: „Ez egy nagy kihívás számomra. Mindannyian tudjuk, mennyire tehetséges és gyors Max, mennyit fejlődött az évek során, mennyire teljessé vált mostanra. Egyértelműen ő az egyik legjobb és leggyorsabb, ha nem a mezőny leggyorsabbja. Komoly kihívás ez, régóta itt van, tudja, mire van szüksége és mit akar az autótól. De már várom, hogy együtt dolgozzunk és hajtsuk előre a csapatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: