DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ez a legnagyobb kihívás egy újonc számára

Az F2-ben 14-15 csapattagból áll egy istálló, az F1-ben több száz fő alkotja: Nicholas Latifi szerint ez a fő nehézség egy jövevény számára, nem a vezetés.

Egy Formula-2-es szintről érkező újonc versenyző számára új világ a Formula-1: meg kell szoknia a komplexebb autókat, a sebességeket, a hosszabb versenyeket, a válogatott versenyzőkből álló vetélytársakat. Mégsem ezek egyike a legnagyobb kihívás egy zöldfülű számára – vallja az első évét maga mögött hagyó Nicholas Latifi.

„Bármelyik új kategória kihívást jelent, bele kell tanulni. A Formula-1-ben szerintem a legtöbb versenyző azt mondaná a legnagyobb különbségnek, hogy meg kell tanulni sok emberrel együtt dolgozni a Formula-2-höz képest, ahol 14-15-en alkotnak egy csapatot, mindkét autót tekintve. Csapattól függően itt emberek százait képviseljük” – idézi a GPFans a Williams versenyzőjét, aki szerint az alakulatok mérete és az ebbe való beilleszkedés felülmúlja a fent felsorolt többi kihívást.



„Rengeteg emberrel kell együtt dolgozni, nagyon sok mindennel foglalkozni kell az autón és vezetésen kívül. Szerintem ez az egyik fő kihívás. Minden egyéb, ami a tényleges vezetéssel jár, magától jönni fog, mint minden új kategóriában” – folytatta Latifi.

A kanadai volt tavaly az egyetlen újonc, idén viszont hárman is érkeznek a mezőnybe. A Haas pilótapárosával, Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel ő is együtt versenyzett még 2019-ben.

„Nehéz megállapítanom, melyek a fő erősségeik és gyengeségeik, hiszen csak egy évig versenyeztem ellenük a Formula-2-ben. De nyilván láttam őket más kategóriákban is korábban. Mindkettőjüket kerek, sokoldalú versenyzőnek látom” – osztotta meg véleményét a jövevényekről Latifi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: