DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Mazepin Schumacherről: Nem vagyunk barátok

A Haas újoncai régről ismerik egymást. A német szerint „egészséges tisztelet” van köztük, ezzel szemben az orosz azt mondja: „nem vagyunk barátok”. Úgy gondolja, neve miatt Mick Schumacher előnyösebb helyzetben lesz, de nagyobb nyomás is fog nehezedni rá.

A 2021-es szezon három újoncából kettő csapattárs lesz a Haasnál, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin alkotja az amerikai istálló párosát. A két egyaránt 1999-es születésű fiatal versenyző az előző két szezonban együtt versenyzett a Formula-2-ben, korábban pedig a Formula-3-as Európa-bajnokságon és a gokartos időkben is szerepeltek egy mezőnyben. A két debütáns eltérően jellemzi kapcsolatukat.



„Csapattársak is voltunk, rendes srácként ismertem meg, egészséges tisztelet alakult ki köztünk” – idézte fel ezt az időszakot Mick Schumacher. „Azután kissé megszakadt a kapcsolat köztünk. Természetesen azóta mindketten sokat változtunk.”

„Nem vagyunk barátok” – emelte ki Mazepin, akit Daily Mail idézett. „Legfeljebb régi ismerősök vagyunk, mivel együtt gokartoztunk.”

Az orosz hozzátette, nem foglalkoztatja leendő csapattársa vezetékneve: „Hogy őszinte legyek, nem törődök a nevével. A neve nagyobb hatamat jelent majd számára, ugyanakkor több nyomást is. Amikor viszont lehajtom a sisakrostélyt, már nem is gondolok ilyen dolgokra” – mondta a már bemutatkozása előtt zaklatásügybe keveredő Mazepin, akinek menesztése érdekében petíció indult, de a Haas kitartott mellette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: