DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Leclerc idén a legjobbak közé emelkedik

Carlos Sainz új fiú módjára kezdte dicsérni Charles Leclerc-t, akivel első közös szezonjuk elé néznek. Szerinte a monacói mára tökéletes kombinációja a fiatalságnak és a tapasztalatnak.

Még tavaly nyáron vált hivatalossá, hogy a McLarennel dobogókig jutó Carlos Sainz 2021-től a Ferrari versenyzője lesz, ám maga a spanyol mondta el, hogy eleinte nem vette komolyan az olaszok megkeresését, mert azt hitte, hogy ő az egyike a 100 célpontjuknak.

Ezúttal Charles Leclerc-t dicsérte a Crash.net-nek, akik arról kérdezték, várja-e már a közös munkát a monacóival: „Már nagyon szeretném kipróbálni magam ellene, mivel jelenleg ő az egyik legjobb formában lévő pilóta.”



„Tavaly – a lehetőségeihez mérten – eléggé erős szezont produkált, ismeri a csapatot és már nagyon jól összeszokott az autóval. Őszintén szólva, talán élete formájában van. A fiatalság és a tapasztaltság kombinációja, amivel ő mára már rendelkezik a legerősebbek közé fogja őt emelni az idei szezonban.”

„Jó felmérő lesz számomra, ahogy azt is kíváncsian várom, mennyi időmbe telik majd felvenni a tempót, hogy mielőbb segíteni tudjak majd a csapaton. Egyértelmű, hogy némi hendikeppel indulok, a téli teszt is mindössze egyetlen hétvége. A szezon első felében lesz honnan fölzárkóznom, amíg az első versenyeken megismerem az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: