DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezt gondolta Sainz, mikor megkereste a Ferrari

A spanyol azt feltételezte, az olaszok minden versenyzőnél tapogatóznak, ezért eleinte félvállról vette az egyeztetéseket. A lelkesedése csak később nőtt, mikor a karantén alatt nem volt más dolga.

A Ferrari májusban jelentette be, hogy Sebastian Vettel távozik a csapattól, Carlos Sainz pedig érkezik a helyére, a pilótacsere azonban egy jóval hosszabb folyamat eredménye volt: már hónapokkal korábban megkezdődtek az egyeztetések a spanyollal, aki felidézte, milyen gondolatok jártak a fejében, mikor Maranellóból első alkalommal keresték.

„Amikor először kapcsolatba kerültünk, elképzelhető, hogy igyekeztem nem elhinni túlságosan. Arra gondoltam, biztos minden versenyzővel beszélnek. Ezért próbáltam lazán kezelni és mindig a jelenre összpontosítani. A karantén alatt azonban semmi tennivaló nem volt, ami lekötötte volna a figyelmem, ezért akkoriban fokozódott az érdeklődésem és lelkesedésem. És hirtelen minden nagyon gyorsan zajlott abban az időszakban” – mondta a Motorsport.com-nak Sainz.



A 26 éves spanyol felkészült volt, tudta, hogy amikor a szezon megkésve elkezdődik, nagy figyelmet kap majd a nyilvánosság részéről – korábban már elmondta, bosszantották az olyan jellegű kérdések, melyek arra irányultak, hogy 2021-ben is gyengén szerepel-e új csapata.

„Ha valaki a Ferrarihoz szerződik le, akkor tudja, mi következik, mekkora médiafigyelem. Akkor, a karantén közepén már tudtam, hogy ha Ausztriába érkezem, rengeteg kérdést fel fognak tenni. Különösen igaz volt ez Spanyolországra, mivel szerintem nem sokan gondolták egy-két éve odahaza, hogy Carlos Sainz a Ferrari versenyzője lesz. Nagyot szólt a maga idejében. De ez gyorsan el is múlt, a McLarennél pedig gondoskodtunk arról, hogy ne születhessen mindenféle sztori, egyszerűen a jelenre összpontosítottunk” – beszélt Sainz a 2020-as eseményekről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: