DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mazepin: A feladatom legyőzni Schumachert

Bár újoncszezonjában nem helyeznek rá nyomást, a Haasnál debütáló orosz célja, hogy jobban teljesítsen hozzá hasonlóan az F1-be most megérkező német csapattársánál.

Két újonccal vág neki a Haas a 2021-es Formula-1-es idénynek: Romain Grosjean és Kevin Magnussen helyét az egyaránt az F2-ből érkező Mick Schumacher és Nyikita Mazepin veszi át. Mivel az amerikai gárda a sereghajtók közé tartozik, ráadásul részben már az új szabályokat hozó 2022-es szezonra is fognak koncentrálni, Günther Steinerék nem támasztanak nagy elvárásokat pilótáik elé, Mazepin viszont ennek ellenére igen határozott céllal készül a bemutatkozásra:

mazepin-schumacher-f2-dppi



„Ha bekerülsz a Formula-1-be, általában egy lövésed van, úgy hiszem, és sosem gondolkodtunk rajta, hogy ez számomra hogyan alakulhat” – nyilatkozta az orosz a GPFans hasábjain arról, hogy milyen lehetőségei lesznek idén. „Jött ez a lehetőség, mi pedig úgy döntöttünk, elfogadjuk, és függetlenül attól, mit mond Günther, az én feladatom az, hogy legyőzzem a csapattársamat, mint mindig, és a lehető legjobbamat nyújtsam. Szóval így is van nyomás a vállaimon. Hiszem, hogy készen állok az F1-re, és ezt elsősorban a csapatnak szeretném megmutatni.”

Mazepin pályafutása során megfigyelhető – ahogy egyébként Schumacheré esetében is –, hogy az egyes sorozatokban ritkán teljesített jól az első idényében: a Formula-2-ben például 2019-ben csupán 11 pontot szerzett, tavaly viszont két győzelemmel a tabella ötödik helyén zárt. Az orosz szerint gyakran külső okok is közrejátszottak a lassú kezdésében, az F1-ben pedig szeretné levetkőzni magáról a tendenciát:

„Természetesen versenyzőként mindenki máshoz hasonlóan az a célom, hogy a legmagasabb szinten teljesítsek, de sajnos ez nem mindig alakul így. Nem ilyen a hozzáállásom, de az F3-ban versenyezni és a GP3-ba átmenni… összességében ezek olyan sportok, ahol nem csak egy ember érintett. Szóval talán az az oka, hogy a karrierem során mindig kicsit később jönnek az eredmények, hogy nem mindig sikerült összeraknom a dolgokat – beleértve a csapatot, magamat és a beállításokat – ahhoz, hogy egyből jól teljesítsek. Több időre volt szükségem. Remélem, az F1-be érkezve ez változni fog.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: