DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az alfások idén elkapnák az Alphát

Az Alfa Romeo két versenyzője ellentétes várakozásokkal tekint a 2021-es szezon elé. Míg Giovinazzi elkapná az AlphaTaurit, addig Raikkönen az erősebb motortól sem számít komolyabb előrelépésre.

A 2020-as szezont megbélyegezte a Ferrari és az FIA titkos paktuma, melynek részletei még egy évvel később sem ismertek, az viszont nyilvánvaló, hogy minden Ferrari-motoros csapat csak szenvedett tavaly.

Az Alfa Romeo még így is a nyolcadik helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, megelőzve a szintén Ferrari-erőforrásokat használó Haast és a Williamst. Mattia Binotto nagyon ígéri, hogy az idei motor már sokkal versenyképesebb lesz, de ez Raikkönent nem nagyon hatja meg.



„Szerintem semmi sincs kőbe vésve, de nagyjából ugyanazokat az autókat fogjuk viszontlátni, apróbb változtatásokkal. Remélhetőleg egy kicsivel erősebbek leszünk, de vannak dolgok, amik nem rajtunk múlnak” – idézi a finnt a GP Fans.

„Motortéren nyilván volt némi lemaradásunk, abban biztos vagyok, hogy javulni fog a helyzet. Ugyanakkor a többiek sem tétlenkednek, így majd meglátjuk a teszten, hogy mekkora lemaradást is kell majd ledolgoznunk.”

Csapattársa, az olasz Antonio Giovinazzi már valamivel optimistább terveket szövöget 2021-re: „Reméljük, hogy jobb pozícióban találjuk majd magunkat. Tavaly keményen harcoltunk, hogy előrébb tudjunk lépni, így idén az lenne a célunk, hogy elkapjuk az AlphaTaurit.”

„Az lesz a következő lépcsőfok, hogy velük fel tudjuk venni a versenyt. Reményeim szerint erősebb autót és versenyképesebb motort kapunk idén, így minden futamon harcban lehetünk majd a pontokért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: