DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto: A harmadik hely a minimum célunk

A Ferrari csapatfőnöke bízik benne, hogy a pocsék 2020-as F1-es szezon után idén ismét visszatérhetnek a konstruktőri dobogóra – mindenekelőtt az új erőforrástól várja az előrelépést.

2020-ban fennállása egyik legborzalmasabb idényét teljesítette a Formula-1-ben a Ferrari, amely mindössze három dobogós helyezést szerezve a konstruktőri tabella hatodik helyén végzett, amilyen gyenge szereplésre négy évtizede nem volt példa a Scuderiánál. Bár az autókhoz csak minimális mértékben lehet hozzányúlni, Mattia Binotto csapatvezető mégis bízik az idei előrelépésben – mindenekelőtt a fejlesztés alatt álló és állítólag biztató eredményeket produkáló új erőforrás okán, elvégre tavaly a fő gyengeségük épp a motor volt:

binotto-ferrari-dppi-2020



„Biztos vagyok benne, hogy ez az év erősebbé tesz minket a jövőre nézve. A harmadik hely nem lehetetlen, szerintem annak kell lennie a minimum célunknak a következő idényre. Úgy vélem, újra versenyképes lesz az erőforrásunk, nem a miénk lesz a leggyengébb a mezőnyben” – vélekedett Binotto, akinek szavait a Crash.net szakportál idézi.

Binotto azzal egyik fő támogatóját veszítette el, hogy decemberben váratlanul lemondott Louis Camilleri a vezérigazgatói posztról, amelyet átmenetileg John Elkann vett át. Az F1-es csapat főnöke ugyanakkor nem számít további változásokra és arra sem, hogy megrendülne irányába a bizalom – legalábbis egyelőre:

„Nincs változás a terveinket és a jövőnket illetően. Tudom, hogy nem végtelen az időm, ez nyilvánvaló. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy csapatként és személy szerint nekem csapatfőnökként jól kell teljesítenünk a következő idények során.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: