DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: A jövő év felér egy földrengéssel

A Mercedes csapatvezetője az F1 küszöbön álló szabálymódosításairól, saját istállójáról és az utódja kinevezéséről is szót ejtett. Nehéz időszakot jósol a Mercedes számára.

Sorozatban hét konstruktőri világbajnoki címet követően 2021-et is favoritként kezdi a Mercedes Formula-1-es istállója, miután pénzügyi megfontolásból az F1 a csapatokkal karöltve úgy döntött, idén is a tavalyi autókkal állnak rajthoz. Ennek ellenére Toto Wolff szerint nehéz időszak vár a csapatára.

wolff-portre-20201



„Érdekes évünk lesz, mert a költségvetési korlát miatt az eddigiektől eltérően kell felépítenünk saját magunkat.  A 2021-es, kissé változó előírások és a 2022-es, földrengéssel járó szabálymódosítások rettentő kihívásként állnak előttünk. Összességében örülünk a változásnak, ez mindig is így volt. Nagyon várjuk a 2022-es szezont” – idézte őt az Autosport.

Wolff hosszas tárgyalások után tavaly bejelentette, hogy tovább folytatja csapatvezetői szerepét az F1-es alakulatnál. „Élvezem a csapaton belüli kapcsolataimat” – fogalmazott ezzel kapcsolatban. „Amíg úgy érzem, hogy hozzá tudok adni, addig ez lesz a szerepem. De eközben meg kell bizonyosodnom arról, hogy nem alakítok ki szűk keresztmetszetet a vezetőségben. Ez az alkalmazottak, a Mercedes és a részvényesek felé is felelősségem: meg kell találnom az időpontot arra, amikor egy nálam alkalmasabb személynek átadom a stafétát.”

Mint kiderült, a bejelentés egyre későbbre halasztása mögött az állt, hogy az Ineos menet közben nagyobb tulajdoni részesedést vásárolt, így előtte az ő szerepvállalását is tisztázni kellett. „A helyzet nem mindig olyan egyszerű, hogy szimplán meghosszabbítjuk a szerződést, mert beszélnünk kell a részvényesek jövőbeli helyzetéről. Ez időbe telik. Ez a dolgok normális menete, egyetlen vállalat sem talál választ minden kérdésre egyik napról a másikra” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: