DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nem lenne senkinek kifogása Lance-szel, ha nem lenne a fiam”

Lawrence Stroll szerint fia tavalyi pole-pozíciója és dobogói igazolják, hogy megérdemli helyét a Formula-1-ben és az Aston Martinnál. Sőt, az ifjabb Stroll Monzában győzhetett is volna.

Lance Stroll az a versenyző, aki azért van az F1-ben, mert a saját apja csapatában versenyez – hallhatjuk gyakran a kritikát azoktól, akik nem kedvelik a 22 évesen már háromszor dobogóra álló kanadait. Sokan vannak azok, akik szerint az istállónak Strollt kellett volna lecserélnie, nem Sergio Perezt, hogy helyet teremtsen Sebastian Vettelnek. Az Aston Martin F1 Team résztulajdonosa, Lawrence Stroll szerint igazságtalanok ezek a szemrehányások.

„Nézzük meg egyszerűen a teljesítményt, amit élete során produkált. Formula-3-as bajnok volt, minden rekordot megdöntve. Tavaly pole-pozíciót szerzett az esőben. Tudjuk, hogy nedves pályán a versenyző döntő, az autó előnye eltűnik. Szerintem a törökországi pole-ja magáért beszél. Utána 30 körön át vezette a futamot, 20 másodperces előnye is volt, ami szintén sokat elmond” – mondta a RaceFans.net-nek adott interjúban az idősebb Stroll.



„Két dobogója volt, amelyet közül Monzában nyerhetett volna és nyernie is kellett volna, ha az új rajtnál nem a pálya piszkos oldaláról indították volna el. Mind tudjuk, ez milyen hátrányt jelent, kiforogtak a kerekei, mégis dobogóra tudott állni, ahogy Bahreinben is” – folytatta a kanadai üzletember. Rámutatott arra is, hogy a világbajnokság 11. helyén végző fia számos pontot veszített önhibáján kívül:

„Az első négyben volt Mugellóban, amíg fel nem robbant a gumija. Talán dobogóra is állhatott volna. Oroszországban Leclerc ütötte ki, az azutáni versenyen pedig Norris. Egyik esetben sem csinált semmit rosszul. Ha a szezont összességében nézzük, elég meggyőző egy 21 évestől, mivel akkoriban még nem volt 22.”

Lawrence Stroll levonta a konklúziót: eredményei feljogosítják Lance-t arra, hogy a mezőnyben legyen, és a kritikák egyedüli oka, hogy saját apja csapatában versenyez.

„Egy épp 22 éves versenyzőtől az, amit végrehajtott tavaly, a demonstrált teljesítmény igazolja, hogy megérdemli a helyét. Az Aston Martinról beszélünk, egy üzleti vállalkozásról. A pályán nyújtott teljesítménye 100 %-ban igazolta őt. És egyébként, ha nem lenne a fiam és egyedül a teljesítményt néznék, senkinek nem lenne kifogása vele szemben” – zárta Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: