DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari felbosszantotta a Mercedest

Az olaszoknak sikerült kihozniuk a sodrukból a legnagyobb rivális Mercedes mérnökeit 2019-ben, amikor mindenkinél erősebb motorral álltak rajthoz a mezőnyben.

John Owennel, a Mercedes főtervezőjével készített egy hosszabb interjút múlt héten a Motorsport, melyből azóta is csepegtetnek ki részleteket. Owen a tavalyi szezonról elárult már egy titkot, méghozzá azt, mekkora szerencséjük volt, hogy kitört a koronavírus-járvány.

Most a 2019-es szezonra tekintett vissza az Ezüst Nyilak egyik legfontosabb szakembere, aki elmesélte, hogyan élték meg azt, hogy a turbó hibrid érában valaki először erősebb motort gyártott náluk, melyről aztán kiderült, illetve éppen hogy nem derült ki, mi volt a turpissága.



„A motorfejlesztési részlegen kissé felbosszantották az embereket és úgy érezték, kihívás elé állították őket, mivel már nem az általuk tervezett erőforrás volt a legjobb” – kezdte a Mercedes főtervezője.

„Egyáltalán nem örültek ennek, így nagyon keményen kezdtek dolgozni, hogy visszájára fordítsák a dolgot. Vért és verítéket sem sajnálva üldözték a céljukat” – mondta Owen, akinek szavait egy korábbi interjúban Toto Wolff is alátámasztotta az Autosportnak.

„2019-ben abszolút a határokat feszegettük az erőátviteli osztályon, hogy utolérjük a Ferrarit. Azt mondanám, olykor már egészségtelenül sokat dolgoztunk, de a karosszéria motorhoz való kialakításáért felelős emberek is rengeteget segítettek. Kicsit ironikus, hogy azok segítettek nekünk előrébb lépni, akik aztán 2020-ban eltűntek a süllyesztőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: