DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Nagy szerencsénk volt 2020-ban

A Mercedes komoly problémákkal nézett szembe a tavalyi téli teszteken, mivel valami alapvető tervezési hiba csúszott be az erőforrás kialakításakor. A legjobbkor jött számukra a Covid.

Egy folyamatosan fennálló probléma ütötte fel a fejét a 2020-as tesztek alatt a Mercedesnél, amiről most az istálló főtervezője, John Owen rántotta le a leplet a Motorsport szakoldalnak. Ha nem jön a koronavírus, akkor az első versenyeken gondban lettek volna.

„Hogy őszinte legyek, a legjobbkor jött számunkra a Covid. A nagyteljesítményű erőátvitellel foglalkozó osztály fedezett fel egy állandóan fennálló problémát, aminek a megoldását akkor még javában csak kerestük.”



„Kifutottunk az időből, elérkezett az Ausztrál Nagydíj, több időre lett volna szükségünk. Azóta mindenki tudja, hogy a szezon nem kezdődött el Melbourne-ben, és nem sokkal ezt követően az erőforrásért felelős részleg meg is oldotta a gondjainkat.”

„Ha nem így alakul, akkor az első versenyeken komoly problémáink lehettek volna, így utólag elmondhatjuk, hogy a legjobbkor jött a koronavírus, nekünk pedig nem kis szerencsénk volt vele” – mesélte el John Owen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: