DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz tesztelhet, Vettel és Ricciardo nem

A Ferrari mindenképpen szervez valamilyen tesztet új F1-es pilótájának, a McLaren és az Aston Martin viszont ezt nem teheti meg - marad a szimulátor és a háromnapos hivatalos gyakorlás.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy szeretnék minél előbb hadra fogni az istálló új pilótáját, Carlos Sainzot, ám idén még a szokásosnál is kevesebb lehetőségük lesz a csapatoknak tesztelni. Binotto szerint azonban valamit tenni kell legalább annak érdekében, hogy Sainz beilleszkedését megkönnyítsék, ha már az idei autót érdemben nem is vezetheti.

"Nyilvánvalóan szervezünk valamit Carlosnak, hogy gyorsabbá tegyük valahogy a beilleszkedését, hogy megszokja a mérnököket, az autót, a mi munkamódszereinket, a procedúráinkat" - mondta Binotto a Formula-1.comnak adott interjújában. "A szimulátorozás ebből a szempontból fontos lesz... de igen, próbálunk valamilyen eseményt szervezni neki januárra, hogy legalább egy régi autóval mehessen csak azért, hogy megismerje az embereket és hozzászokjon a csapathoz."

00120030_195



A McLarenhez Sainz helyére igazoló Daniel Ricciardónak viszont nem lesz meg ez a lehetősége: a Mercedes-motorokra váltó wokingiak nem tesztelhetnek régebbi autót, így nekik marad a hivatalos teszt és a szimulátor. "A szabályok elég világosak azzal kapcsoaltban, hogy mit tehetünk meg és most nincs meg a lehetőségünk arra, hogy régebbi autót teszteljünk. Csak a háromnapos hivatalos tesztre van lehetőségünk, de persze keményen dolgozunk a csapaton belül már január elsejétől Daniellel azon, hogy minél gyorsabban beilleszkedjen" - mondta Andreas Seidl csapatfőnök.

Ugyanígy járt Sebastian Vettel is, aki nem tud idő előtt tesztelni az Aston Martinnál. "Mi sem tesztelhetünk egy kétéves autóval. Mindent megteszünk Seb beilleszkedéséért, sok szimulátoros munkát csinál, aztán a háromnapos tesztet kell felhasználni arra, hogy a lehető legjobban felkészítsük az első futamra" - mondta erről Otmar Szafnauer, az Aston csapatvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: