DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff megint megvédte Bottas teljesítményét

A Mercedes csapatvezetője szerint nem kéne ennyire csapongani a pilóták megítélésénél, hanem az átlagot kell nézni, Valtteri Bottas pedig nagyon magas szinten teljesít. De figyelni kell a versenyők önbizalmára.

Érdekes dolgot említett meg Toto Wolff a holland Motorsportnak adott interjújában: a Mercedes csapatvezetője szerint az istállónál a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a pilóták magabiztosságára és mentális egészségére. Ez nyilván nem az önbizalomhiánytól nem szenvedő Lewis Hamiltonról, sokkal inkább a fejben többször is széteső, mélyre kerülő Valtteri Bottasról szól.

00120019_205



"Az tény, hogy a pilótákat a világbajnoki cím megnyerése érdekli és amikor zajlik a bajnokság, ki kell találnunk, hogy az energiaszintjüket hogyan tartjuk fent. A győzelem és a vereség közötti különbség nagyon kicsi ebben a sportban. Ha nyert volna Szahírban, senki sem kritizálná Valtterit. Nem kellene csapongani a pilóták felmagasztalása és ledegradálása között, az átlagot kell nézni - segíteni a pilótáknak az önbizalmuk megtalálásában és hogy stabilan tudjanak teljesíteni" - magyarázta Wolff.

"Valtteri mélypontjai nem a saját teljesítményén múltak, egyszerűen a balszerencse okozta őket. Hányszor állt az élen egy futamon, amit meg is nyerhetett volna, aztán hirtelen jött egy piros zászló? Vagy egy defekt? Többször is. Szerintem sokkal több győzelmet is arathatott volna és a bajnoki versenyfutás sokkal-sokkal tovább lehetett volna nyílt. Nagyon magas szinten teljesít, nincs okunk kételkedni benne" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: