DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo Pereznek: Öleld meg bátran!

Az F1-es paddock jó hangulatáért felelős ausztrálja egy szokatlan tanáccsal látta el a Red Bullhoz készülő Sergio Perezt. Azt üzente, ölelgesse meg az időnként gorombának tűnő Helmut Markót.

A Red Bull pilótanevelő programjának vezetője, Dr. Helmut Marko sokak szemében egy szigorú idős emberként él, akinek borzasztóan nehéz a kedvére tenni.  De nem mindenki vélekedik így róla, az energiaitalos csapatnál egy évtizeden át versenyző Daniel Ricciardo szerint Marko az utóbbi években egészen kedves volt, a kíméletlennek ható kritikái mögött pedig mindig építő szándék húzódott.

00114008_764



„Helmut meglágyult az utóbbi évek során. Talán az én érettségemen is múlik, de azt érzem, hogy kicsit kedvesebb lett. Tőle százszázalékos őszinteségre és egyenességre lehet számítani. Ha valaki nem teljesít jól, azt ő megmondja. Tudni kell kezelni az építő jellegű kritikát, nem személyesre venni. Csak azért mond ilyen dolgokat, hogy kihozza a legjobbat az emberből. Ha kritikát fogalmaz meg, az bizonyos szempontból bók, mert azt mutatja, hogy törődik, és hisz az adott emberben” – nyilatkozta az ausztrál a Motorsport-Totalnak.

Ezeket figyelembe véve Ricciardo egy tanáccsal látta el a csapathoz igyekvő Sergio Perezt, akinek azt üzente, érdemes egy öleléssel nyitni az osztráknál. Persze csak egy friss és negatív koronavírus-tesztet követően. „Csak ölelje meg. Lássuk, mit kezd vele” – viccelődött.

Mint kiderült, a pilóta és főnöke az utóbbi évek során többször fogadásokkal tették színesebbé a kettejük közötti kapcsolatot. A legutóbbi során Marko elnyert Ricciardótól néhány eurót, így az ausztrál készen áll rá, hogy 2021-ben visszaszerezze a pénzét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: