DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: Sainz toppilóta lehet

Andreas Seidl nagyon dicsérte a Wokingból Maranellóba költöző spanyol F1-es pilótát, szerinte Sainzban minden megvan ahhoz, hogy a csúcsra jusson - felsorolta a jó tulajdonságait.

A McLarentől a Ferrarihoz igazoló Carlos Sainzban minden megvan volt főnöke szerint ahhoz, hogy a sportág legnagyobbjai közé emelkedjen. Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke azt mondja, hogy a spanyol versenyző hozzáállása, mentális ereje, koncentráltsága egy olyan erény, ami még ezen a szinten is ritkán látható, így biztos menne, hogy nagy karriert fut majd be Maranellóban.

00120036_347



"Számomra, aki nem dolgoztam Carlosszal korábban, azt volt a leginkább lenyűgöző látni, hogy hogyan állt hozzá a hétvégékhez, hogy mennyire koncentrált volt a versenyhétvégék során. Bekerült a zónájába és amikor igazán számított, akkor mindig teljesített, akár időmérőről, akár versenyről volt szó. Nagyon erős pilóta, amikor arról van szó, hogy végre kell hajtani egy futamot, jól átlátja a dolgokat és jól méri fel, hogy mikor mennyit érdemes kockáztatni" - magyarázta Seidl.

"Ez abból is látható, hogy milyen nyitóköröket produkált tavaly, hogy hány pozíciót nyert már akkor, méghozzá sok-sok alkalommal. Szépek voltak az előzései, remekül menedzselte a gumikat. Szerintem mindene megvan ahhoz, hogy toppilóta legyen a Formula-1-ben. Már rögtön az első megjelenésétől kezdve mindent beleadott a csapatnál és nemcsak a pályán, de azon kívül is, az emberi kapcsolatok terén, a mérnökökkel való együttműködés során. Nagyon fontosak voltak a visszajelzései a fejlesztésekkel kapcsolatban, az eredmények önmagukért beszélnek" - idézi a szavait a GPFans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: