DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A csapatok kevesebb pénzt kapnak a Libertytől

Az előttünk álló szezonban elkezdheti éreztetni első hozományait a költségvetési limit. A Liberty Media elkezdte igazságosabban elosztani a pénzeket, de van, aki csak a felét kapja meg.

A 2020-as szezon és úgy önmagában az egész esztendő nem épp a tervek szerint alakult, mivel a koronavírus okozta lezárások miatt a legtöbb helyszínen zártkapus versenyeket rendeztek az előző szezonban.

Emiatt jelentős bevételektől esett el a Formula-1, a Liberty Media pedig úgy döntött, hogy kevesebb pénzt fizet ki a csapatoknak a szokásosnál, mindemellett pedig el is kezdték átgondoltabban szétszórni a bevételi pénzt a csapatok között.



Az Auto Motor und Sport szerint mindez azt jelenti, hogy a Mercedes például a pontjai és egyéb juttatásai miatt eredetileg összegyűlt 177 millió dollárjából csak 126-ot fog látni, de a Ferrari is több, mint 50 millióval kevesebb pénzt kap majd, mint tavaly ilyenkor.

A Mercedest valamilyen szinten megmenti, hogy annak idején még kötöttek Bernie Ecclestone-nal egy megállapodást, amelynek keretein belül éves szinten 21 millió dollárt kapnak történelmi voltjuk miatt.

A legjobban a hírek szerint a Racing Point/Aston Martin járt, akik 30 millió dollárt kasszíroznak be, igaz, eredetileg ők is 59 millióra lettek volna jogosultak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: