DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Máshol és más időpontban lehet a téli teszt

Egyre több hírforrás állítja azt, hogy a 2021-es szezon nem Melbourne-ben veszi majd kezdetét, hanem csak két héttel később, Bahreinben. Ez hatással lehet a "téli teszt" helyszínére és időpontjára is.

Beszámoltunk már róla, hogy egyre több az aggály az Ausztrál Nagydíj megrendezését illetően, ugyanis a koronavírus-járvány okozta szigorú szabályozások miatt Ausztrália nem biztos, hogy megrendezi a szezonnyitót, így 2020-at követően 2021-ben is előfordulhat, hogy elmarad a száguldás Melbourne-ben.

A Motorsport információi alapján Ausztrália igenis szeretne versenyt rendezni az idei szezonban, csak épp egy másik időpontban, nempedig a 2021-es szezon első futamát március közepén. Az imént említett szakoldal olasz kiadása azt is elképzelhetőnek tartja, hogy emiatt még a téli teszt helyszíne és időpontja is megváltozhat, sőt már voltak is megbeszélések ezzel kapcsolatban.



Ugyanis a csapatok úgy számoltak, hogy az eredetileg március 2-4. közé kiírt tesztet követően még visszatérnek a főhadiszállásukra, és csak ezt követően indulnak útnak Ausztráliába, most azonban, hogy veszélybe került a melbourne-i verseny, lehetséges, hogy a soron következő Bahreini Nagydíj helyszínén tartanák a téli felkészülést is, ami már inkább a tavaszi időszakba csúszna át.

Logisztikailag megfontoltabb döntésnek tűnhet, hogy az F2-es tesztet követően március 12 és 14. között rendezzék meg a téli tesztet az F1-esek Bahreinben, ahonnan aztán már haza sem jönnének, hiszen március 28-án rendezik a szahíri versenyt, ha minden jól alakul, leszámítva persze az Ausztrál Nagydíj elhalasztását. Állítólag a csapatok képviselői már tartottak is egy megbeszélést ezügyben és nagy volt közöttük az egyetértés.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: