DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A csapaton belüli csatározások tették tönkre Alonso karrierjét”

Martin Brundle szerint a spanyol pályafutásában sokkal több lehetett volna két vb-címnél, csak a saját csapatán belüli csatározások miatt ez benne is maradt. Ettől függetlenül várja a visszatérését.

Fernando Alonso idén két szezon kihagyása után tér vissza a Formula-1-be a Renault-ból átalakuló Alpine színeiben. A spanyol a legnagyobb sikereit ugyanennél a csapatnál érte el, hiszen 2005-ben és 2006-ban velük lett világbajnok. Később megfordult a McLarennél (kétszer) és a Ferrarinál is, a csúcsra azonban sem a wokingiaknál, sem a maranellóiaknál nem tudott feljutni.

alonso-renault-dppi



A szakértőként dolgozó ex-F1-es Martin Brundle tudni is véli ennek az okát, nevezetesen azt, hogy mindkét helyen belső feszültségeket generált – minderről akkor beszélt, amikor a Motorsport Magazine által vele készített videointerjú során szóba került, hogy mi a véleménye Alonso újbóli Formula-1-es szerepvállalásáról:

„Izgatottan várom. Van bennem olyan érzés, hogy neki már megvoltak a lehetőségei, és egy olyan ülést foglal el, amelyben jobban szeretnék egy fiatal fickót látni. Úgy vélem, bizonyos szempontból elpazarolta a tehetségét – ez egy erős kifejezés, és utálnám ezt viszontlátni szalagcímként –, mert szerintem sokkal jobb egy kétszeres világbajnoknál, de úgy gondolom, túl sok csatározásba keveredett a saját csapatain belül, s ez tönkretette ilyen tekintetben.”

„Szóval tanult-e ebből, és fog-e a Renault világbajnoki autót adni neki a visszatérésére? Nem tudhatjuk, ezért imádjuk ezt a sportot. Be kell kapcsolni a futamokat, hogy megtudjuk. De összességében szerintem ez jó a sportnak, és izgatott is vagyok miatta, ezért örülök, hogy láthatom visszatérni. Meglátjuk, milyen a tempója és az elhivatottsága. Nem hiszem, hogy bármikor is kételkednünk kellene Fernandóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: