DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Pilótaedző” lett a Ferrari szakembere

Új pozícióban fogja erősíteni a Ferrari F1-es csapatát Jock Clear: Charles Leclerc mellett bizonyított, hogy használható a tehetséges fiatalok edzőjeként, úgyhogy idén több hasonló feladatot kap majd.

Új pozícióban fogja "használni" rutinos szakemberét, Jock Cleart a Ferrari: az utóbbi években vezető pályaszéli mérnökként dolgozó Clear a Ferrari-fiatalok fejlődéséért fog felelni, mint egyfajta edző. Clear 1997-ben még az akkor világbajnoki címet szerző Jacques Villeneuve mérnöke volt, a Ferrarinál 2015 óta dolgozott a jelenlegi pozíciójában, de tavaly elkezdték "edzőként" alkalmazni Charles Leclerc mellett - az ő feladata volt a monacói pilóta és a mérnökök összekötése, ami szemmel láthatóan jól is sikerült.

namiez_1



Ennek kapcsán közölte azt Mattia Binotto csapatfőnök, hogy szélesítik Clear repertoárját ezen a poszton és hasonló feladatokat kell ellátnia a Haasnál debütáló Mick Schumacher, illetve a Formula-2-ben pallérozódó Robert Svarcman mellett is. Binotto elmondta, hogy Clearnek az lesz a fő dolga, hogy ezeket a fiatalokat minél jobban felkészítse az F1-es kihívásokra (említette még Callum Ilott nevét is), illetve ott minél jobban megkönnyítse a dolgukat, hogy hamar ki tudják magukból hozni a maximumot.

A csapatfőnök szerint Clear nagyon jól átlátja, hogy mire van szüksége a versenyzőknek és el is tudja nekik magyarázni, hogy mikor hogyan fékezzenek, vagy éppen gyorsítsanak ki, hogy hogyan kell bánni a gumikkal - hozzátette, hogy ez a "pilótaedzői" állást az egyik olyan poszt, amin szeretnének erősíteni, ennek vezére lesz, lehet Clear.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: