DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Aston Martin: A célunk, hogy Perez előtt legyünk

Otmar Szafnauernek egyik szeme sír, a másik pedig nevet, miután Sebastian Vettel leváltja náluk Sergio Perezt. A csapatfőnök azt kívánja, bárcsak három pilótával lehetne versenyezni.

Miután Sebastian Vettel szolgálataira Maranellóban már nem tartottak igényt, a német az Aston Martinnál talált új otthonra, amely egy igencsak ígéretes jövő előtt álló projektnek tűnik, ezt a Ferrari egy korábbi mérnöke is megállapította.

Az újjáalakult csapat vezetője, Otmar Szafnauer azon a véleményen van, hogy ha lenne rá lehetőségük, akkor a Vettel miatt elküldött Sergio Perezt ültetnék a harmadik autóba, így kár, hogy csak két pilótájuk lehet.



„A legjobbakat kívánjuk Checónak, remélhetőleg fel tudjuk majd venni velük a versenyt” – üzent Szafnauer az F1 News hasábjain a Red Bullhoz távozó mexikóinak. „Idén az lesz a célunk, hogy Sergio mögöttünk legyen” – vette poénosra az interjút.

„Sokáig a családunk tagja volt, megérdemelt egy ülést az F1-ben. Megmutatta, mire képes a pályán, így nagyon sajnáljuk, hogy ebben a sportban nem lehet három versenyzőt indítani” – mondta Szafnauer, aki megcélozta, hogy elkapják a Red Bullt.

Tavaly a még Racing Pointként induló csapat elbukta a konstruktőri harmadik helyért folyó csatát a McLrennel szemben, akik idén már szintén a Mercedes erőforrásait fogják használni, így jókora javulásra lesz szüksége az Aston Martinnak, ha még a Red Bullt is el akarják kapni néhanapján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: