DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: A Ferrari plusz 30 lóerőben reménykedik

Olasz források állítják, hogy a Ferrari harminc lóerőt javulhat, miután ráfeküdtek a 2021-es erőforrás fejlesztésére. Kérdés, ez önmagában elegendő lesz-e a jobb eredményekhez.

A La Gazzetta dello Sport írta meg a hétvégén, hogy a Ferrarinál optimista hangulatban várják a 2021-es szezont, miután biztatónak találják az idei autó aerodinamikai fejlesztéseit, de leginkább a motortól várnak jelentősebb javulást.

Mattia Binotto többször is elmondta már, hogy 2021 nem lesz egy olyan gyenge éve az istállónak, mint a tavalyi, s bár mivel az autók nem nagyon változnak 2021-re, így merész lenne azt állítani, hogy a csapat újra felvehetné a versenyt a Mercedesszel és a Red Bull-lal, de valószínűleg közelebb tudnak hozzájuk kerülni.



Amennyiben a Ferrari valóban meg tudja találni azt a 30 lóerőt, amit az olasz lap szerint megcélzott Binotto, azzal nagyjából a 2019-es domináns spái és monzai győzelem idején használt erőforrással kerülne egy szintre a 2021-es motor.

Persze nemcsak motorfronton szeretnének erősíteni a ferrarisok, hiszen a hírek szerint szűkebb orrkúppal fognak nekivágni a következő szezonnak, de a padlólemez és a hátsó felfüggesztés is alaposabb ráncfelvarráson eshet át. A Ferrari fejlesztéseit először majd a barcelonai tesztek alatt csodálhatjuk meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: