DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brundle: Rosberg óta nem volt kihívója Lewisnak

Lewis Hamiltonnak nem volt része igazán kiélezett világbajnoki csatában azóta, hogy Nico Rosberg 2016-ban felülkerekedett rajta. Martin Brundle idén sem számít arra, hogy megszorongatnák.

A Sky Sports-nál dolgozó egykori F1-es pilóta és Le Mans-i 24 órás-győztes Martin Brundle hiányolja az utolsó versenyig tartó világbajnoki izgalmakat napjaink Formula-1-éből, de szerint ez is csak azt mutatja meg, mennyire összeszedett Lewis Hamilton.

„Szerintem Lewisnak nem volt igazi riválisa azóta, hogy Rosberg visszavonult” – mondta Brundle, aki azt is hozzátette, hogy ez mostanában nem is fog megváltozni, mivel a Red Bull nem képes világbajnok autót adni Max Verstappen alá.



„Sohasem rendelkezett eddig a megfelelő technikával, jelenleg szerintem senki sem tudná igazán megszorongatni Lewist és a Mercedest, már 2016 óta ez a helyzet. Persze nem szabad levonni Lewis érdemeiből, nagyon kevés hibát vét.”

„Összeszedetten és biztonságosan vezet, ami létfontosságú. A munkasebessége is példaértékű, ezt hallani a paddockból. Számomra elképesztő, hogy azok után, hogy megnyert mindent, az összes pénzdíj és az egyéb díjak is az ő birtokában vannak, még mindig fenn tudja tartani a motivációját, ezt elképesztően jól csinálja.”

Lewis Hamilton egyelőre nem rendelkezik érvényes szerződéssel a 2021-es szezonra, ami mögött a hírek szerint 50 milliós fizetési igénye állhat, ezt pedig a Daimler nem szeretné kifizetni, így most jókora dilemmában áll a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: