DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettel: A kíváncsiság vitt az Aston Martinhoz

Új éra vette kezdetét a Racing Point csapata számára, akik a mai nap kezdetével Aston Martin Formula One Team néven folytatják. Vettelt leginkább kíváncsisága vezérelte Strollékhoz.

Azt követően, hogy a Ferrari bejelentette a szezon kezdete előtt, hogy nem szeretnék meghosszabbítani Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését, a németnek tüstént új csapat után kellett néznie.

Többször is látható volt, amint a Red Bull-os régi ismerősei beszélget, végül a Lawrence Stroll tulajdonkörébe tartozó Racing Pointnál – ma már Aston Martin – kötött ki. Most elárulta a Frankfurter Rundschaunak, hogy mi vezérelte őt.



„Leginkább a kíváncsiságom vezérelt ebben a döntésben. Rendkívül izgatottan várom, hogy miként fog alakulni ez a projekt. Senki sem adott garanciát semmire, de már maga a kíváncsiságom is sok pozitív energiával látott el, én pedig megbízom bennük.”

Amikor 2014-ben aláírt a Ferrarihoz, akkor is hasonló eufóriát érzett a négyszeres világbajnok, azonban az a történet nem zárult szépen: „Sajnos nem működött a dolog, különböző okokból kifolyólag, így ez az euforikus érzés is szép lassan elmúlt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: