DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Bárcsak kikérhettem volna Niki véleményét

A Mercedes csapatvezetője elárulta: 2020-ban még jobban hiányzott neki a tavaly elhunyt osztrák legenda – igaz, minden esetben tudta, milyen tanácsot adott volna neki egykori bajtársa.

Niki Lauda tavaly májusban hunyt el, a Mercedes – amelynél ügyvezető jogkör nélküli elnöki pozíciót töltött be – pedig azóta is egy piros csillaggal emlékezik rá az autói festésén. Bár a csapat idén is dominált az F1-ben, a csapatfőnök Toto Wolff elismerte: hiányzott neki egykori bajtársa – minderről a Formula1.com weboldalnak beszélt:

wolff-lauda-dppi



„Minden eddiginél jobban hiányzott idén, mert 2019-ben majdnem sokkos állapotban voltam, amikor meghalt, és csak mentem tovább. Csak az év végén eszméltem rá, hogy elment a jó barátom. Elment az utazótársam és a bizalmas barátom. A kialakított struktúránk nagyon komoly részét képezte az életemnek: együtt repültünk a versenyekre, napról napra beszélgettünk és együtt vacsoráztunk.”

„Ő délután négy-öt órakor hagyta volna vel a pályákat, én 8 órakor tűntem volna fel a vacsoráknál, és mondta volna, hogy egy órája ott unatkozik az iPadjével. Reggel már az előtt kiment volna a pályára, hogy a cateringesek odaértek volna: ő szeretett az első műszakban dolgozni, én a másodikban… Tényleg nagyon hiányzik, elsősorban barátként, de bizalmasként is.”

Wolff hozzátette: bár többször is ki akarta volna kérni Lauda véleményét, mindig tudta, mit javasolt volna neki a szókimondásáról és őszinteségéről ismert háromszoros világbajnok. „Voltak olyan helyzetek idén, amikor azt kívántam volna, bárcsak kikérhetném a véleményét. De vicces, mert amikor azt kérdeztem magamtól, hogy vajon mit csinált volna Niki, azonnal beugrott a válasz, annyira egyenes volt mindig. Amikor különböző helyzetekről kérdeztem Nikit, mindig határozottan válaszolt, hogy szerinte mit kellene csinálnom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: