DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko: Vettel a hockenheimi kiesésekor bizonytalanodott el

A Red Bull tanácsadója szerint egykori pilótájuk kálváriája a két évvel ezelőtti Német Nagydíjon kezdődött – viszont nem emiatt nem volt opció számukra a négyszeres világbajnok visszatérése.

Még tavasszal derült ki, hogy Sebastian Vettel a 2020-as szezon végén, hat év után távozik a Ferraritól. A vörösökkel futamgyőzelmeket szerző, de vb-címig nem jutó német kapcsán időről időre felmerült, hogy esetleg visszatérhet korábbi sikerei helyszínére, a Red Bullhoz, ám az érintettek rendre cáfolták ezt, s végül Vettel valóban nem ott, hanem a Racing Pointból átalakuló Aston Martinnál kötött ki, míg Max Verstappen csapattársa végül Sergio Perez lett.

vettel-2018-hockenheim-dppi



Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója ugyanakkor nem kerülhette ki a kérdést, hogy nem volt opció-e a négyszeres világbajnok visszaszerzése: „Nem. Amikor eldöntöttük, hogy lecseréljük Albont, Vettel már nem volt elérhető” – felelte a Motorsport-Total.com és a Formula1.de érdeklődésére.

Marko azt nem tette hozzá, hogy a német pilóta a formája alapján sem feltétlenül szolgálna egy futamgyőztes alakulat ülésére pillanatnyilag, azt ugyanakkor a szakember elmondta, hogy szerinte a 2018-as Német Nagydíjon elkövetett hibájával indult meg a lejtőn: „Szerintem ez egyfajta bizonytalanság, ami az én szememben a 2018-as hockenheimi vezető helyről történő kiesésekor kezdődött. Akkoriban még Arrivabene volt a csapatfőnök. Onnantól kezdve a Ferrarival való kapcsolata rosszról még rosszabbra fordult.”

„Hogy mennyire volt hátrányosan érintve, azt nem tudom megmondani. De azt kell mondani, hogy túlságosan is sok saját hibát követett el. Ezzel az említett balesettel elbizonytalanodott, és sokszor nem is Vettel-szintűen versenyzett” – fogalmazott Marko, aki arra a kérdésre, hogy szerinte Vettel az Aston Martinnál visszanyerheti régi formáját, így felelt: „A saját érdekében remélem!”.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: