DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Russell beugrása borzalmas volt Lewis számára”

Mark Webber szerint a fiatal brit szahíri teljesítménye némileg visszaüthet a hétszeres F1-es világbajnokra a Mercedesszel a szerződéshosszabbításról folytatott tárgyalások során.

Bár már a 2020-as esztendő legvégén járunk, továbbra sincs a következő idényre érvényes szerződése Lewis Hamiltonnak. Jóllehet, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint csak formalitás a megállapodás a hétszeres világbajnok és a Mercedes között a hosszabbításról, de mindenképp érdekes, hogy több dologra – például a brit koronavírus-fertőzésére – hivatkozva ilyen sokáig elhúzódik a dolog.

Mark Webber úgy véli, George Russell második bahreini futamon látott beugrása Hamilton helyén ráadásul rontja is utóbbi tárgyalási helyzetét – minderről az At the Controls podcast adásában beszélt a korábbi F1-es pilóta:

russell-mercedes-dppi_2



„Az időzítés egyszerűen borzalmas volt Lewis számára. Én 1000 napot vezettem Formula-1-es autóval a tesztekkel meg a nagydíjhétvégékkel. Tizenkét év alatt ennyi jött össze, ha azt nézzük, amikor konkrétan fizikailag az autóban ültem, és talán csak három napot hagytam ki, mert nem akarom, hogy bárki is a közelébe menjen az autómnak. Mindenki megpróbál vigyázni a sajátjára, senki sem akarja felfedni a saját eszközeit és embereit. Ez egy ilyen gyilkos iparág.”

„George remekül vezetett. Igen, ez volt a világ legegyszerűbb pályája, nem nevezném egy Suzukának. De így is briliánsan vezetett egy ergonómiai szempontból nem épp ideális autóban. Toto [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke] nyilván szereti szorosan tartani a kötelet a paddockban zajló játszmák kapcsán. És ez is egy olyan volt, amely úgy tűnik, az ő kezére játszott.”

Webber szerint ráadásul a néhány év múlva bevezetendő fizetési limit is gondot okozhat az egyeztetések során: „Nyilván remek a kapcsolatuk Totóval. Szerintem szerették volna ezt mostanra már lezárni. De nyilván bizonyos dolgok időzítése, mint például a végén ez a vírus, valamint a fizetési limit, amit a jövőben bevezetnek a versenyzők részére, akár hátrányosan is érinthetik – persze attól függően, milyen hosszú lesz a szerződés, hiszen nem jövőre vezetik be. De befolyásolhatja azt, hogyan fognak kinézni a számok a szerződése végén, szóval biztos vagyok benne, hogy ez is téma. Minden egyes lehetőséget ki akar ebből préselni anyagilag is, mert úgy érzi, értékes, és valóban az is. Sokat ad a sportnak és a Mercedesnek.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: