DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
F1

Perez év elején azt hitte, minden elveszett

Koronavírus, kirúgás, elúszott eredmények: Sergio Perez mélységekből jutott magasságokba, az első futamgyőzelemig és a Red Bull-szerződésig. A mexikói 12 pontban értékelte szezonját.

Egy népszerű angol szófordulat, a „from zero to hero” (szó szerint semmiből hős) írja le legjobban Sergio Perez 2020-as évét. A Racing Point versenyzője az érzelmi skála két teljesen ellentétes végpontját járta meg a július-augusztusi szezonkezdet idején és decemberi finisben. A mexikói egy közösségi médiás posztban 12 pontban foglalta össze, mi történt vele a szezon során – tökéletesen nyomon követhető, hogyan sikerült kikecmeregni a gödörből, és végül minden reméltnél magasabb szintre jutni:

- Az év kezdetén volt a legversenyképesebb az autó, de az eredmények nem jöttek.

- Karrierem legkritikusabb pontján megfertőződtem a Coviddal, feleségem és gyermekeim szintén elkapták. Két versenyt ki kellett hagynom, egy ilyen rövid szezonban. Úgy éreztem, minden elveszett. Ez volt számomra az év legrosszabb időszaka.

- Sokáig tartott, míg újra elértem a száz százalékot, eléggé megviselt fizikailag!

- Elvesztettem az állásom a következő szezonra.- Kellettek a pályán elérhető legjobb eredmények, de a fejlesztések nem álltak rendelkezésre az én autóm számára.

- Egy dobogó volt a zsebünkben, de elrontottuk a stratégiát és elúszott.

- Végre, a dobogóra álltam!

- Újra biztosnak tűnt egy dobogó a jövőm szempontjából kulcspillanatban, aztán a motorom alig pár körrel a futam vége előtt felrobbant.

- Az év legkevésbé megbízható motorjához kellett visszatérnünk, amely már nagy távot teljesített, hogy elkerüljük a büntetést, egy olyan pályán, ahol a motor különösen fontos volt.

- Megnyertem az első versenyen és Mexikót fél évszázad után újra a dobogó tetejére juttattam.

- Negyedik helyen végeztünk a világbajnokságban.

- Most pedig itt a lehetőség, amelyért több mint 25 éven át olyan keményen dolgoztam!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: