DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tíz perccel előre szóltak Hülkenbergnek

Sergio Perez és Nico Hülkenberg keresték fel a Red Bullt, nem fordítva – árulta el egy interjúban Helmut Marko. Csak az utolsó pillanatban jelezték a németnek, hogy nem őt választják.

A 2020-as szezon során három nagydíjon beugróként szereplő Hülkenberg egészen december 18-ig – aznap jelentették be, hogy Perezt igazolta le a csapat Alex Albon helyére – abban a hitben volt, hogy még harcban van a Red Bull második üléséért.

„Csak tíz perccel előtte hívtam fel őt, és közöltem vele, hogy ez sajnos nem fog működni” – mondta a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Motorsport-Totalnak adott interjúban. A csapatfőnök, Christian Horner korábban úgy nyilatkozott, Hülkenberggel csupán egy rövid párbeszédet folytattak a lehetséges ülésről, Marko szavai azonban azt sugallják, a német ennél komolyabb esélyes volt.



Az osztrák tanácsadó elárulta azt is, nem a Red Bull környékezte meg Perezt és Hülkenberget, hanem fordítva: „Ők kerestek minket, mind a ketten. Ősszel, az olasz futamokon fokozódott a helyzet” – mondta. Végül döntőnek bizonyult, hogy Perez a hibrid éra kezdete óta a fő rivális, a Mercedes erőforrásával felszerelt autót vezetett.

„Mellette szólt, hogy Mercedes-motorral versenyzett sok szezonon keresztül, rengeteget tud a vezethetőségéről, az érzékenységéről és más tulajdonságokról. Hülki utoljára a Renault-nál versenyzett, az a három futama Mercedes-motorral nem annyira számít, hiszen az kötötte le, hogy megismerje az autót, nem az, hogy adatokat gyűjtsön” – érvelt Marko Hülkenberg mellőzése mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: