DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg nem jött szóba a Red Bull számára

Christian Horner tisztázta, hány jelöltet vettek számba Max Verstappen jövő évi csapattársaként, miközben elismerte, a Red Bullnak szerencséje volt azzal, hogy várakoztathatta Sergio Perezt.

Bár csak az Abu Dhabi Nagydíj hetén döntöttek arról az energiaitalosoknál, hogy a következő szezonra nem tartják az autóban az idén alulteljesítő Alexander Albont, a thai pilóta ingatag helyét látva már a szezon során is forró téma volt, hogy szükség esetén ki érkezhet a helyére. A végül befutó Sergio Perez neve is egyre sűrűbben felmerült, miután ősszel biztossá vált, hogy távoznia kell a Racing Pointtól, de eredményes beugrásait követően egy ideig Nico Hülkenberg is esélyesnek tűnt, a szezon kezdetén pedig Sebastian Vettel visszatérését illetően is szárnyra kaptak találgatások.

hulk_1



„Nem volt más jelölt” – szögezte le Horner az Autosportnak nyilatkozva. „Folytattunk ugyan egy rövid párbeszédet Nico Hülkenberggel, de az egész kérdés csak az elmúlt egy hónapban pörgött fel igazán. Idén egy kicsit őrült körülmények álltak elő. Nico Hülkenberg szintén nagyszerű képességű versenyző, akinek helye kellene, hogy legyen az F1-ben. Viszont szerencsénk volt azzal, hogy Pereznek sem volt ülése, mint ahogy más opciója sem, így időt kaptunk arra, hogy befejezzük a szezont Alexszel, mielőtt döntést hoznánk.” 

„A juniorprogramból nem volt megfelelő jelölt, így 2007 óta először döntöttünk úgy, hogy a programon kívül nézünk szét. Sergio teljesítményét pedig idén lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni. Lenyűgöző dolgokat csinált, különösen a szezon második felében, amivel kiérdemelte az ülést.”

Horner ismét hangsúlyozta, hogy a sikeres 2021-es bajnoki hadjárathoz kulcsfontosságú lesz a Red Bull számára két olyan versenyző, akik közel azonos szintet nyújtanak az autóban, Pereztől ugyanis azt remélik, hogy jóval közelebb tud majd férkőzni Verstappenhez, mint két saját juniorversenyzőjük, Albon és Pierre Gasly, akikkel az előző két év során próbálkoztak, sikertelenül igyekezve betölteni a Daniel Ricciardo távozásával kialakult űrt. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: