DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Honda: Nem teljesítettük a célunkat

A Honda F1-es projektjének vezetője szívesen emlékszik vissza a győzelmekre, azok kiemelkedő pillanatok voltak, de összességében elmaradtak az eredeti terveiktől.

Nem teljesítette a 2020-as terveit a Honda, már ami a Formula-1-es motorfejlesztést illeti - ezt mondja Toyoharu Tanabe, a 2021 végén befejeződő projekt vezetője. Mint mondta, voltak azért biztató részeredményeik, de összességében elmaradtak a várakozásoktól - nem sikerült világbajnoki címre alkalmas erőforrást tenni a Red Bullba.

00120037_151



"A Honda szempontjából nem értük el azt az eredményt, amit akartunk, de azért voltak kiemelkedő pillanatok, mint amikor Max Verstappen megnyerte a versenyt Silverstone-ban, vagy amikor Pierre Gasly megszerezte az első győzelmét Monzában" - idézi Tanabe szavait a GPFans. A japánok vezére elmondta, hogy bajnoki reményekkel vágtak neki a szezonnak, de ennek nem tudtak megfelelni, így igazán nem lehetnek elégedettek.

Hozzátette, hogy a koronavírus miatt ez egy meglehetősen szokatlan év volt számukra is, nagyon stresszes volt a szezon, de végigcsinálták - bíznak benne, hogy szépen tudnak majd búcsúzni a Red Bulltól és az Alpha Tauritól jövőre. Sajtóhírek szerint egyébként a Honda egy negyven lóerővel izmosabb motort állít csatasorba az utolsó évére, ez lesz az utolsó próbálkozásuk a vb-cím érdekében.

Masashi Yamamoto annyit tett hozzá a japánok részéről, hogy ők nem számítottak ekkora fejlődésre a Mercedestől a motorok terén, ez meglepte őket - így is sikerült azért nyerniük, jövőre pedig a bajnoki címet célozzák meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: