DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Leclerc a valaha volt leggyorsabb csapattársam

A négyszeres világbajnok reméli, hogy a Ferrari olyan autót épít, amilyet Charles Leclerc megérdemel - szerinte a monacói versenyző gyorsabb, mint Kimi Raikkönen volt.

Sebastian Vettel nagyon elismerően beszélt Charles Leclerc-ről, az utóbbi két évben csapattársaként küzdő monacóiról. A négyszeres világbajnok odáig ment, hogy a Ferrari fiatalja a legjobb, aki valaha a csapattársa volt - Mark Webber, Daniel Ricciardo és Kimi Raikkönen a mérce ebből a szempontból, szerinte Leclerc mindegyiküknél jobb pilóta.

00119023_405



"Charles a valaha volt leggyorsabb csapattársam és ő a jövő embere. Remélem, hogy a Ferrari képes egy olyan autót építeni, amilyet ő megérdemel" - mondta Vettel az Auto Motor und Sportnak adott interjújában. "Az idei szezonban más célokért küzdöttünk, ő a következő versenyt látta maga előtt, én viszont a következő hónapot, vagy a következő évet" - tette hozzá a német pilóta.

Vettel azt is elmondta, hogy teljesen máshogy érezték magukat az idei Ferrariban, mivel teljesen másképp vezetnek - Leclerc alatt jól mozgott az autó, ő viszont teljesen máshogy kérte volna a tapadást és az autó mozgását a kanyarokban, ezért volt ő annyival lassabb, mint monacói csapattársa. Hozzátette: voltak olyan csomagok, amik neki is jobban feküdtek, akkor sikerült is stabilabban teljesítenie, de az egész évet tekintve nem ez volt a helyzet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: