DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mick Schumacher: Apám a legjobb!

A hétszeres világbajnok fiaként Mick Schumacher sem kerülhette el a kérdést: ki a jobb pilóta? Édesapja Michael vagy Lewis Hamilton. Azt sem bánja, hogy folyton legendás apjához hasonlítgatják.

Lewis Hamilton idén megelőzte a futamgyőzelmek számát tekintve Michael Schumachert, a világbajnoki címek számában pedig utolérte. Így már a számok inkább azt igazolják, hogy a brit az eredményesebb, de az, hogy ki a legjobb, ennél szubjektívabb téma.

Mick Schumacher 2021-ben a Haasszal mutatkozik majd be az autósport királykategóriájában, amely szépen lassan egyre inkább a Ferrari fiókcsapatává válik, az olaszok akadémistája pedig akár a nagycsapatnál is kiköthet hamarosan, ha jól teljesít.



Schumacherként nyilván elkerülhetetlen volt az a kérdés Mick számára a Bildnek adott interjújában, hogy szerinte édesapja-e a jobb vagy Hamilton: „Számomra édesapám minden idők legjobbja, ő mindenét beleadta ebbe a sportba, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

„Állandóan hozzá mérnek engem is, de nekem ezzel nincs problémám, a sok kérdés és összehasonlítás édesapámmal engem nem igazán hoz zavarba. Különleges pillanat lesz majd, mikor bemutatkozhatok az F1-ben, de ugyanolyan gyorsan tovább is fog szállni.”

„Inkább a céljaim elérésére szeretnék fókuszálni, mint erre az egy pillanatra, és már alig várom, hogy versenyről versenyre együtt dolgozzunk és összeszokjunk a csapattal” – mondta Mick Schumacher, aki az F2 regnáló bajnokaként lép fel a Formula-1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: