DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly az első ötbe várja az Alpha Taurit

Idén jelentősen előrelépett az Alpha Tauri csapata, akik a hetedik helyet szerezték meg a konstruktőri bajnokságban, de futamot nyerő versenyzőjük, Pierre Gasly nem elégszik meg ennyivel.

A 2020-as világbajnokságot a hetedik helyen zárta a konstruktőrök között az újjáalakuló Toro Rosso, mely idén már Alpha Tauri név alatt versenyzett. 107 pontjukkal mindössze 24 egységre maradtak le a Ferraritól.

Az átformálódás célja nemcsak az volt, hogy ne a Red Bull juniorjaként tekintsenek a csapatra, hanem az olasz bázisú istálló szeretne kihívója is lenni anyaegyesületének. Pierre Gasly mondta el az Auto Motor und Sportnak, milyen ambíciókkal vágnak neki 2021-nek.



„2020-ban több alkalommal is az öt legjobb autó egyikei voltunk, jövőre ez kell, legyen a célunk. Most sem voltunk messze, ez volt a csapat legsikeresebb szezonja, ám ez is csak a hetedik helyre volt elég” – mondta Gasly, aki Monzában feliratkozott az F1-es futamgyőztesek listájára.

„Több munkát kell belefektetnünk ebbe az egészbe, jobban kell csinálnunk. Nem vagyok annyira lemaradva az előttünk lévőktől, remélhetőleg 2021-ben sikerül az öt legjobb konstruktőr között végeznünk” – jelentette ki a csapat célkitűzését Pierre Gasly.

„Ez volt a csapat történetének legerősebb eredménye, de ha a befektetett munkát nézzük, akkor elkeserítő, hogy így is csak a hetedik hely jutott számunkra, de ez is csak azt mutatja, mennyire szoros volt idén a középmezőny. Egy erős középcsapattá nőttük ki magunkat, 2021-ben pedig még jobbá kell válnunk, remélhetőleg meg tudjuk tenni ezt a lépést. A leszorítóerő terén vagyunk egy kicsit elmaradva riválisainktól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: