DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Domenicali: Ha nem vigyáz a Ferrari, elveszítik Leclerc-t

Jövőre a Carlos Sainz-Charles Leclerc párossal vág neki a világbajnokságnak a Ferrari, amely az egyik legpikánsabbnak tűnik a mezőnyben. Az olaszoknak ideje teljesíteni Stefano Domenicali szerint.

Az egyik legizgalmasabb újdonság 2021-ben alighanem a Ferrari új pilótapárosa lesz, hiszen a saját nevelésű, fiatal Charles Leclerc új társat kap a McLarentől érkező Carlos Sainz személyében. A Formula-1 irányítását Chase Carey-től átvevő Stefano Domenicali ejtett néhány szót volt csapatáról.

Az olasz szakember úgy gondolja, hogy egy nagyon erős párossal fog rendelkezni a Scuderia a következő években, azonban ahhoz, hogy ezt hosszabb távon is elmondhassák magukról, hamarosan egy olyan autót kell építeniük, ami alkalmas a jó eredmények elérésére, különben a pilóták menni akarnak majd.



„Amennyiben Leclerc kap egy versenyképes autót a közeljövőben, akkor a Ferrarinak nincs félnivalója, nem fogják elveszíteni a monacóit” – mondta Domenicali a La Gazzetta dello Sportnak.

Ami Vettelt illeti, ez nyilvánvalóan egy nehéz év volt” – váltott témát az olasz. „Képzelje bele magát mindenki a helyébe: egy négyszeres világbajnok vagy, de már a szezon előtt azt hallod, hogy jövőre nem számít rád a csapat. Ez rettenetes.”

Sebastian Vettel végül az Aston Martinnál fog versenyezni 2021-től, míg a német helyére Carlos Sainz érkezik a Scuderiához, aki valószínűleg nem fog fejet hajtani Charles Leclerc-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: