DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel elmondta, kik voltak számára a legfontosabbak a Ferrarinál

A Ferraritól távozó Sebastian Vettel elmondta, kik voltak rá legnagyobb hatással a maranellóiaknál eltöltött hat éve alatt. Talán nem meglepő, hogy Mattia Binottóról szót sem ejtett.

Sebastian Vettel hat éven keresztül volt a Scuderia pilótája, ahol javarészt vezérszerepet töltött be, de az utóbbi két évben, mikor Mattia Binotto átvette a csapatot Maurizio Arrivabenétől, már nem volt tökéletes az összhang a német és a csapat között.

A Sky Italiának mondta el Vettel, hogy kik voltak rá a legnagyobb hatással a közösen eltöltött hat szezon alatt: „Az én munkacsoportomból kétségkívül Riccardo Adami volt a legfontosabb láncszem, minden kétséget kizáróan” – méltatta versenymérnökét a német, aki már a Toro Rosso-s időkben is együtt dolgozott Vettellel.



„Vele utaztam mindenhová, jó, hogy ő ott volt nekem támaszként, mivel már korábbról ismertük egymást. Ő megértett engem, a pályán nyújtott teljesítmény szempontjából ő volt a legfontosabb személy számomra.”

„Ha a nagyobb képet nézzük, akkor Maurizio Arrivabenét nevezném meg. Szerintem őt nem sokan értették meg a külsőbb körökből. Marchionnéval nem volt egyszerű együtt dolgozni. Nagyon határozott volt, hatalmas nyomást helyezett az emberekre, Maurizióval pedig olykor nem volt valami kedves, de szerintem Arrivabene egy jó lelkű ember” – emelte ki korábbi csapatfőnökét Vettel, aki szóra sem méltatta Mattia Binottót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: