DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell a Williamshez visz át információt a Mercedestől

George Russellnek jutott a hálás feladat, hogy helyettesítse a Mercedesnél Hamiltont a Szahíri Nagydíjon, a fiatal pilóta pedig a részletekre is figyelt, hogy a Williamshez átvihessen néhány ötletet.

Ugyan alig fért be a Mercedes overalljába és ülésébe George Russell, mégis sokan lettek volna a brit versenyző helyében, akinek az a feladat jutott, hogy Lewis Hamiltont helyettesítse a második bahreini versenyen, miután a hétszeres világbajnok elkapta a koronavírust.

Utána ő maga is elmondta, milyen érzés volt visszaülni a mezőny legjobb autójából a legrosszabba, de Dave Robson elmondta a Motorsport-com-nak, hogy a fiatal versenyző áthozott néhány információt a Mercedestől.



„Magával hozott néhány ötletet” – ismerte el Dave Robson, a Williams teljesítményért felelős vezetője. „Leginkább a kuplung fogáspontját illetően beszélgettünk, illetve arról, hogy a Mercedesnél hogyan állították ezt be.”

„Ez is egy olyan dolog, amire rá kell majd néznünk a télen. Náluk az egész hajtáslánc-rendszer eltérő a miénktől, így saját megoldással kell előállnunk, de a gumi-előkészítés és tapadási viszonyok megértése más metódus alapján történik a Mercedesnél.”

„Éppen emiatt kellene nekünk is máshogy beállítanunk a kuplungot, és mi tagadás, van is mit tanulnunk ezen a téren” – mondta Dave Robson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: