DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Marko: Hülkenberg is komoly jelölt volt

A Red Bull tanácsadója szerint Nico Hülkenberg is közel állt ahhoz, hogy megkapja a csapat 2021-es ülését. Korábban Christian Horner ennek az ellenkezőjéről nyilatkozott.

Furcsa ellentmondásba került a Red Bull F1-es istállójának két vezető beosztású személye Max Verstappen jövő évi csapattársával kapcsolatban. Hosszú ideje zajlottak a találgatások, vajon az energiaitalos gárda 2021-re is megtartja-e a gyengén teljesítő Alex Albont, vagy lép egy bátrat, és külsőst igazol a helyére. Utódnak két potenciális versenyző, Sergio Perez és Nico Hülkenberg neve merült fel a sajtóban. A csapat a mexikóit választotta, amivel kapcsolatban Christian Horner csapatfőnök úgy fogalmazott, a német valójában csak a folyamat elején volt harcban az ülésért. Ennek most az ellenkezőjét nyilatkozta Helmut Marko tanácsadó, aki szerint a németre sokáig potenciális utódként tekintettek.

hulk-portre-20202



„Hülkenberg kétségkívül komoly aspiráns volt. Alaposan felmértük a három jelölt, Alexander Albon, Sergio Perez és Nico Hülkenberg erősségeit és gyengeségeit. Végül az egyetlen tényező, ami Perez felé billentette a mérleg nyelvét Hülkenberggel szemben, hogy magával tudja hozni a Mercedesszel kapcsolatos tudását. Sajnos Nico Hülkenberg idén túl kevésszer állt rajthoz” – idézte az F1-Insider.

A Renault-tól 2019 végén menesztett német pilóta 2020-ban három alkalommal kapott epizódszerepet a Racing Point F1-es csapatánál: egyszer Lance Stroll, kétszer pedig épp Sergio Perez betegsége miatt. Ezzel szemben Perez a két kihagyott versenyhétvégétől eltekintve végigcsinálta a szezont, miközben élete talán legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezeket figyelembe véve Hülkenberg elfogadta a vereséget.

„Sergio megérdemli az ülést. Ezen nem tudok változtatni, így folytatom a saját jövőm alakítását. Formában maradok, és készen leszek a beugrásra. Ez az év megmutatta, hogy bármi megtörténhet” – fogalmazta meg reményteli gondolatait” – fűzte hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: