DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ez félreértés, én egy életre elköteleztem magam

Miután az INEOS, a Daimler és Toto Wolff bejelentették, hogy egyaránt egyharmados részesedéssel rendelkeznek a Mercedes F1-es csapatában, a csapatfőnök tisztázta, ő egy életre kötelezte el magát.

Péntek nagy nap volt az F1-es rajongók számára, hiszen amellett, hogy az FIA éves díjátadó gáláját aznap rendezték, a Red Bull bejelentette Sergio Perez érkezését, az INEOS, a Daimler és Toto Wolff pedig azt, hogy egyenlő arányban osztották el egymás közt a Mercedes F1-es csapatának részvényeit.

Ezzel egyidejűleg azt is bejelentette a Mercedes, hogy Toto Wolff további három évig marad a Formula-1-es csapat vezetője, azonban a Motorsport-Total.com-nak elmondta az osztrák, hogy ez nem azt jelenti, hogy három éve van még a stuttgartiaknál.



„Ez egy félreértés” – kezdte a csapatfőnök. „Nem három évre, hanem egy életre köteleztem el magam a Mercedes mellett” – szögezte le nyomatékosan Toto Wolff.

„Mostantól három részvényes tulajdonában van a vállalat. Attól függetlenül, hogy most további három évig én leszek a csapatfőnök, a későbbiekben még akár vezérigazgatóvá vagy elnökké is megválaszthatnak.”

„Egy ideje már a Mercedesnek dolgozom, ez pedig nem fog egyhamar megváltozni a közeljövőben. Nagyon magasra tettük magunk számára azt a bizonyos lécet, de mostanra a megfelelő emberek vannak a megfelelő pozíciókban, ami jó hír a csapat jövőjére tekintve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: