DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Pereznek szombatonként esélye sem lesz”

Pénteken jelentette be a Red Bull Sergio Perez szerződtetését, aki 2021-től így Max Verstappen csapattársa lesz. Az egykori F1-es Giedo van der Garde szerint csak szárnysegédnek kell a holland mellé.

Giedo van der Garde nagyon jól ismeri Sergio Perezt, miután a GP2-ben még csapattársak is voltak, így nem is rejtette véka alá azon véleményét, hogy szerinte a mexikóinak milyen szerepet szánnak a Red Bullnál, honfitársa Max Verstappen mellett.

„A versenytempója stratégiai értékkel bír majd Max és a Red Bull számára, de Maxnak is szüksége volt már egy csapattársra, aki hétről hétre kihívás elé állítja. Szerintem Perez kihozza majd a legtöbbet Verstappenből, legalábbis a versenyeken” – jósolgatott van der Garde a Formule1.nl-nek.



„A kvalifikációkon normál esetben nem sok esélye lesz, nem gondolnám, hogy olyan gyors, mint Max, de az biztos, hogy közel lesz. Az elmúlt években Max egyedül kellett, megküzdjön a Mercedesek ellen, akik mindig ott voltak mindkét autójukkal.”

„Perezzel a fedélzeten már többet hozhatnak ki ezekből a helyzetekből, ami érdekes csatákhoz fog majd vezetni” – mondta a holland. A Red Bull egyelőre egyéves szerződést kínált Pereznek, Alexander Albon pedig a Red Bull tartalék- és fejlesztési pilótája marad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: