DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen: Megkérdezték, mit szólnék Perezhez

Max Verstappen is üdvözölte a Red Bullnál Sergio Perezt, akit pénteken délután jelentett be a csapat. Reméli, hogy kihozzák majd egymásból a maximumot, miközben annak is örül, hogy Albon maradt.

Pénteken délután vált hivatalossá az, amire már számítani lehetett, mégis sokakban voltak kételyek: Sergio Perez 2021-ben a Red Bull versenyzője lesz. A mexikói egyelőre csak a jövő évre szóló szerződést kapott, míg Alexander Albon a fejlesztési és tesztpilóta szerepkörét tölti majd be.

Az FIA éves díjátadó ceremóniáját is pénteken rendezték, ahol a világbajnokságot harmadikként záró Max Verstappent arról faggatták, mit vár a következő szezonban új csapattársától és az istállótól.



„Checo jó srác, kiválóan bánik a gumikkal, intelligens, ezek a dolgok pedig éreztetni fogják a különbséget. Amikor fel tudtuk venni a versenyt a Mercedesszel, ők legalább az egyik autóval mindig nyomást tudtak ránk helyezni, de remélhetőleg vele kihozzuk majd a legtöbbet egymásból” – mondta Verstappen az FIA gálán, melyre a Formula.hu is hivatalos volt.

Arról is megkérdezték a hollandot, volt-e bármi beleszólása abba, ki legyen a csapattársa 2021-ben, de Verstappen elsőre egy kicsit eltréfálta a dolgot: „Én magam írattam alá a szerződést, nem sok pénzt fog kapni…” – viccelődött Verstappen, aki utána komolyra fordította a szót.

„Igen, voltak megbeszéléseink ezt illetően, de végső soron Helmut, Christian és Dietrich az a három ember, aki meghozza az ilyen súlyú döntéseket. Nem utolsó sorban azért annak is örülök, hogy Alex a csapattal maradt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: