DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon: Nem fogok hazudni, ez fájt

Lefokozása óta először szólalt meg a nagyközönség számára Alexander Albon, aki jövőre csak a fejlesztési- és tesztpilótája lesz a Red Bullnak. Mindent megtesz azért, hogy 2022-ben visszatérhessen.

Pénteken vált hivatalossá, hogy Alexander Albon Formula-1-es versenyzőülés nélkül marad jövőre, mivel Christian Hornerék inkább a Racing Pointtól elküldött Sergio Pereznek szavaztak bizalmat 2021-re.

A Red Bull kifogyott a házon belüli lehetőségekből, miután 2019-ben Pierre Gasly nem tudta hozni azt a teljesítményt, amit elvártak tőle, Alexander Albonnak pedig másfél esztendő alatt sem sikerült bebizonyítania, hogy ő lenne a megfelelő ember Daniel Ricciardo pótlására.



Ezt követően váltott politikát a Red Bull, és döntött Sergio Perez mellett, ami miatt Albon jövőre csak fejlesztői- és tesztpilóta szerepkört fog betölteni a csapatnál. A thai először szólalt meg ülése elvesztése óta.

„Nem fogok hazudni, ez bizony fáj” – írta az Instagramon Albon. „Mindent beleadtam, de ez nem bizonyult elegendőnek, ugyanakkor köszönettel tartozom mindannyiótoknak, amiért támogattatok engem.”

„Elsősorban a thai rajongókat emelném ki, akik a sok különféle vélemény közepette mindig segítettek nekem túljutni a nehéz helyzeteken. Viszont nem fogom itt feladni, az egész életemet ennek szenteltem és nem hagyom, hogy így érjen véget. Tudom, hogy több van bennem, és minden erőmmel azon leszek, hogy 2022-ben visszatérjek!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: