DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Hamilton egy lépéssel előrébb jár

Azok után, hogy 2020-ban statisztikailag mindenképpen Lewis Hamilton vált a Formula-1 legsikeresebb versenyzőjévé, a visszatérő spanyol ász, Fernando Alonso is megdicsérte a britet.

Lewis Hamilton az idei szezonban utolérte, sőt, meg is előzte Michael Schumachert a futamgyőzelmek számát illetően, de ami talán még fontosabb, megszerezte hetedik világbajnoki címét, ezzel egy szintre ért a legendás német versenyzővel – statisztikailag mindenképpen.

Sokan meg vannak róla győződve – főleg George Russell beugrását látva -, hogy csupán autójának köszönheti a rengeteg sikert, s bár Fernando Alonso szerint is fontos szempont, hogy valaki versenyképes autóval rendelkezzen, mégsem kisebbítette Lewis Hamilton érdemeit.

„Igen, domináns autója van, de mindig legyőzi a csapattársát” – mondta Alonso a Marcának, majd folytatta. „Ellene mindig a legjobbunkat kell nyújtanunk, mert egy gyenge hétvégét sem enged meg magának. Remélhetőleg nemsokára mi is felvehetjük a versenyt Lewisszal, ha nem is jövőre, de hamarosan.”



„Azzal az autóval sokan tudnának versenyt és világbajnoki címeket nyerni, de amint már mondtam, ez nem azt jelenti, hogy Lewis érdemeit akarom kisebbíteni, ő egyszerűen egy lépéssel előttünk jár. Nagyon fontos persze az, hogy jó helyen legyen jó időben, hiszen az F1 mindig is az időzítésről szólt.”

„Bár neki van a legjobb autója, de képes hozni azt a teljesítményt, amit mások nem” – folytatta a kétszeres Formula-1-es világbajnok, aki ezt követően visszatéréséről is mondott néhány szót.

„Nem tartok a visszatéréstől, szerintem érettebb vagyok, mint valaha. A fizikális tesztek alapján ugyanolyan fitt vagyok, mint 2010-ben voltam, a vezetési stílusomon pedig sokat segített a Le Mans-ban és Indyben szerzett tapasztalat.”

„Egy dologtól talán mégis tartok: a 23 versenyes szezontól, ami azzal jár együtt, hogy nagyjából 20 szabadnapunk lesz. A Renault idén háromszor érte el a dobogót, ezen szeretnék javítani és jövőre valamivel többet is elérni. Mindenünk megvan az előrelépéshez, szóval rajtunk áll, hogy sikerül-e fejlődnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: